* Minimalna porudžbina je 700 din. Plaćanje je avansno.
** Besplatna dostava za porudžbine preko
3.000 din.
*** POSTANITE VERIFIKOVANI KUPAC!
Nakon tri porudžbine plaćene unapred postajete VERIFIKOVANI KUPAC. VERIFIKOVANI KUPCI PLAĆAJU POUZEĆEM!

Zaštita potrošača

Pravo na odustajanje

Cenjeni kupci, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača imate pravo na odustanak od kupovine u bilo kom momentu. U slučaju da to pravo želite da ostvarite iz bilo kog razloga, molimo prvo pročitajte u kom se slučaju to pravo može ostvariti, a nakon toga morate popuniti ovaj obrazac i poslati nam ga na e-mail.

Činimo sve da se to pravo što ređe koristi na tržnicentar9402.com te Vas stoga pozivamo da se pre korišćenja tog prava obratite nama da bi razrešili eventualne nesuglasice.

Povraćaj & Zamena & Refundacija

Veoma nam je važno da je vaše iskustvo u kupovini pozitivno i zadovoljavajuće. Ako niste zadovoljni kupovinom ili ako je ona stigla oštećena, molimo vas pišite nam i pokušaćemo otkloniti problem što je brže moguće. Zamena, povraćaj, refundacija proizvoda se vrši u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača. Mnogi proizvodi koje poruči kupac se prave namenski za tog kupca nakon njegove potvrde porudžbine. Korisnik može besplatno da zameni proizvod, samo ako je po našoj pogrešci dobio pogrešan proizvod, a u roku od 24 sata od dobijanja proizvoda sa prethodno pisanom primedbom. Posle isteka tog perioda, smatra se da kupac nema nikakve primedbe na proizvod i da je odlučio da ga zadrži. Kupac se slaže i neće tražiti povraćaj novca ako boje na proizvodu koji je dobio nisu potpuno identične sa bojama na slikama proizvoda na Veb lokaciji. Boje se mogu razlikovati zbog rezolucije i kvaliteta monitora i drugih tehničkih faktora na Veb lokaciji. Kupac se slaže i prihvata i neće ni pod kojim okolnostima tražiti povraćaj novca ako se dimenzije proizvoda razlikuju do 5% (petprocenata) dimenzija ispisanih na sajtu proizvoda.

Povraćaj i refundacija digitalnog proizvoda nije moguća. Povraćaj proizvoda je moguć u roku do 14 dana pod određenim uslovima u skladu sa Zakonom o zaštiti potročaša u Srbiji. Da biste imali pravo na povraćaj, proizvod mora biti neiskorišćen, neotvoren, neoštećen i u istom pakovanju u kojem je poslat. Proizvod mora biti u originalnom pakovanju. Proizvod mora da ima fakturu kao dokaz o kupovini. Troškove dostave povrata proizvoda plaća Kupac. Kada dobijemo proizvod nazad, pregledaćemo ga i obavestiti vas da smo dobili vraćeni proizvod. Obavestićemo vas o statusu refundiranja nakon što pregledamo proizvod i njegovu ambalažu. Ako vaš povraćaj bude odobren, pokrenućemo povraćaj sredstava na vašu karticu (ili originalnom načinu plaćanja). Povraćaj sredstava ćete dobiti u roku od trideset radnih dana umanjen za iznos dostave pošiljke ka kupcu i trošokova banke i platnih procesora. Znači refundiraćemo iznos koji ste platili po ceni za proizvod, dok se ne mogu refundirati troškovi dostave kurirskom službom i troškovi banaka i finansijskih posrednika (troškovi banke i platnih procesora). Ukoliko je originalno pakovanje proizvoda otvoreno ili oštećeno, a sam proizvod nije korišćen, kupac može po isključivom diskrecionom i neobavezujućem pravu BINIS ALPHA, dobiti delomičnu odštetu u vrednosti 50% cene proizvoda. Ukoliko je ambalaža proizvoda otvarana ili oštećena, refundacije će biti u celosti odbijena.

Vi ste odgovorni za plaćanje sopstvenih troškova za vraćanje vašeg predmeta. Troškovi isporuke kurirskom službom, troškovi banaka i platnih procesora su nepovratni. Ako primite povraćaj sredstava, ti troškovi biće odbijeni od povraćaja sredstava. Ako imate pitanja o tome kako da nam vratite proizvod, kontaktirajte nas. Kupac može da promeni plaćenu porudžbinu za drugi proizvod sa istom ili višom vrednošću (ako je veća vrednost nove porudžbine, kupac mora da plati te razlike u novcu) bez penala samo za prvih 6 časova nakon što dobijemo plaćenu poružbinu. Ako kupac želi da zameni proizvod nakon prijema proizvoda, zbog svog ličnog razloga, mora da nas kontaktira i odluka je diskreciono pravo BINIS ALPHA, ali je kupac odgovoran za troškove isporuke za oba proizvoda (artikal od kupca do BINIS ALPHA i drugog od BINIS ALPHA do kupca) i imamo pravo da zadržamo do 50% vrednosti artikla. Da bi razmenio stavku ili promenili plaćeni porudžbinu, kupac mora da nas obavesti putem e-pošte. Ta roba nam mora biti vraćena neotvorena u roku do 7 dana nakon otkazivanja i mora biti primljena u BINIS ALPHA neotvorena i zapečaćena u svom originalnom pakovanju u stanju pogodnom za ponovnu prodaju. Ne možemo da razmenimo otvoreni proizvod ili otvorenu ambalažu. Vraćena roba treba da nosi originalnu fakturu. U skladu sa Zakonom, proizvodi koji su jestivi, proizvodi koji su namenski pravljeni za kupca kao i digitalni proizvod se ne mogu vraćati. Obratite pažnju da carina može da otvori i proveri paket.

Nakon što predate proizvod kuriru, na osnovu opcije koju koristite za isporuku, možete ili ne dobiti broj za praćenje preko e-adrese koju ste nam dali. Od vremena kada kurir dobije proizvod od nas, taj proizvod je u odgovornosti kurira. Ako isporuka ne uspe jer je adresa koju je obezbedio kupac netačna ili nepotpuna, a artikal se vrati nazad BINIS ALPHA, obavestićemo vas i pitati za vašu pravu adresu i poslati vam ponovo na vaš trošak ili u dogovoru sa vama nećemo poslati ponovo i vratiti 50% cene proizvoda. Ako je kupcu potreban proizvod, mora da plati troškove isporuke i mi ćemo je ponovo isporučiti na pravu adresu. Ako isporuka ne uspe, a stavka nam ne bude vraćena, ne možemo da vratimo povraćaj. Ako se proizvod zadrži na carini, kupac je zadužen za carinske troškove.

Za refundacije potreban nam je red br. artikal, fotografija oznake isporuke na originalnom paketu. Oštećeni proizvod se ne može vratiti bilo da je oštećenje nastalo kod kupca ili od strane trećeg lica prilikom transporta ka kupcu. Svi vraćeni artikli moraju biti u potpuno novom stanju, neiskorišćeni. Proizvodi koji su napravljeni isključivo za kupca (npr. logotip kupca na artiklu) ne mogu biti vraćani/otkazani/ponovo finansirani u svakom slučaju. Za proizvod koji je napravljen specijalno i posebno za kupca ne može se koristiti u opciji za mogućnost povratka troškova predmeta. Za jestive proizvode ne može se tražiti povrat sredstava. Za digitalne proizvode se ne može tražiti povrat sredstava.

—porudžbina

Ako plaćanje porudžbine još uvek nije obavljeno, kupac može otkazati klikom na dugme "Otkaži porudžbinu" na nalogu kupca. Ako porudžbina nije plaćena ni sledećeg dana, biće automatski otkazana. Ako se porudžbina otkaže u roku od 6 sati od plaćanja, vratićemo vam sredstva u smanjenoj količini bankarske tarife i transfera. Ako se porudžbina otkaže u roku od 12 sata od plaćenog naloga, vratićemo 50% sredstava u iznosu od novčanih naknada i transfera. Nakon 24 časa od plaćene porudžbine a za proizvod koji nije u povraćaju, kupac ne može da otkaže porudžbinu, kupac ne može da traži povraćaj naplate dok je roba u tranzitu. Isporučene porudžbine nije moguće otkazati.